Skip to main content

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μεταναστών στην Εγνατία Οδό

Μετέφεραν αλλοδαπούς, οι οποίοι θα κατέβαλαν 900 ευρώ έκαστος για μεταφορά στην Θεσσαλονίκη και επιπλέον 1.100 ευρώ για την άφιξη στην Αθήνα.

Τέσσερα άτομα, ηλικίας 36, 18, 37 και 29 ετών που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας συνελήφθησαν σήμερα, Δευτέρα τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς σε βάρος των οποίων, αλλά και ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη χώρα και για το αδίκημα της συμμορίας.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 36χρονος με συνεπιβάτη τον 18χρονο, όπου κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μεταφορά συνολικά επτά αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, στην διακίνηση των αλλοδαπών συμμετείχαν επιπλέον δύο άτομα, συνεργάτες των συλληφθέντων (ο 37χρονος και ο 29χρονος), οι οποίοι μετά από επισταμένες αναζητήσεις εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο και για τη μεταφορά τους στη Θεσσαλονίκη θα κατέβαλαν κατά την άφιξή τους το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ έκαστος, ενώ για τον τελικό προορισμό τους που ήταν η Αθήνα θα κατέβαλαν επιπλέον 1.100 ευρώ.

Κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και έξι κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.