Skip to main content

Συνελήφθησαν Ρομά που είχαν βίντεο στο Facebook να πυροβολούν (φωτο)

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση όπου συνέλαβαν δύο από τους δράστες, ενώ σε αποθήκη του ενός βρήκαν όπλα και ναρκωτικά.

Βίντεο που είχαν αναρτηθεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που έδειχναν άτομα σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης να πυροβολούν άσκοπα με διάφορα όπλα, οδήγησαν στην σύλληψή τους από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ως δράστες 10 ημεδαποί ηλικίας 19 έως 53 ετών (οι 8 εκ των οποίων εντοπίστηκαν) και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας που αφορά στη «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις», ενώ δύο εκ των ανωτέρω (21 και 39 ετών) συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, παραβάσεων Νομοθεσίας που αφορά στη «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις» και Νομοθεσίας «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι σε λογαριασμό που διατηρούσε ένας εκ των παραπάνω (22χρονος) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, είχαν αναρτηθεί βίντεο στα οποία εμφανιζόταν ο κάτοχος του λογαριασμού και εννέα ακόμη άτομα να προβαίνουν ή να συμμετέχουν σε άσκοπους πυροβολισμούς με διάφορους τύπους όπλων.

Όπως προέκυψε, οι παραπάνω έκνομες ενέργειες έλαβαν χώρα από τα άτομα που αναφέρονται παραπάνω, κατά το χρονικό διάστημα από τα μέσα του 2016 έως τις αρχές του 2017 σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, της Ο.Π.Κ.Ε. και δικυκλιστών αστυνομικών ομάδων ΔΙ.ΑΣ., κατά την οποία συνελήφθησαν δύο εκ των παραπάνω, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους και σε αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας 41χρονου (συμπεριλαμβάνεται στους ταυτοποιημένους δράστες και αναζητείται):

  • ένα περίστροφο,
  • ένα ημιαυτόματο όπλο κρότου – αερίου και ένα πιστόλι κρότου – αερίου,
  • 17 φυσίγγια και 31 φυσίγγια αερίου,
  • δύο γεμιστήρες,
  • ένα ξύλινο ρόπαλο (τύπου baseball),
  • δύο σπαθιά,
  • δύο μαχαίρια,
  • Μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 39χρονου εκκρεμούν:

  • Απόφαση Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών,
  • Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών»
  • Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων», με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και
  • Απόφαση Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της απείθειας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος, προσπάθησε να διαφύγει στη θέα των αστυνομικών, αγνοώντας τις σχετικές εντολές τους, ενώ κατά την ακινητοποίησή του αντιστάθηκε προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν εμπλοκής τους σε έτερες έκνομες ενέργειες.