Skip to main content

Συνελήφθησαν μετανάστες με πλαστά διαβατήρια στο αεροδρόμιο Καβάλας

Ένας 32χρονος υπήκοος Ιράν και δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 32 και 29 ετών, προσπάθησαν να φύγουν από τη χώρα με πλαστά διαβατήρια.

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος»  τρεις αλλοδαποί, ένας 32χρονος υπήκοος Ιράν και δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 32 και 29 ετών, οι οποίοι αποπειράθηκαν να βγουν παράνομα από τη χώρα με τη χρήση παραποιημένων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ειδικότερα:
⦁ Ο 32χρονος υπήκοος Αφγανιστάν επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Ντίσελντορφ Γερμανίας, κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των βουλγαρικών αρχών.
⦁ Ο 32χρονος υπήκοος Ιράν μετέβη στο αεροδρόμιο, όπου κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των βουλγαρικών αρχών, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό το Βερολίνο Γερμανίας.
⦁ Ο 29χρονος επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Στουτγκάρδη Γερμανίας, κάνοντας χρήση πλαστού διαβατηρίου των βουλγαρικών αρχών.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.