Skip to main content

Συνελήφθησαν 26 άτομα για την εισβολή στη Μητρόπολη - Εννέα αλλοδαποί

Οι 26 συλληφθέντες της εισβολής στον Ιερό Ναό της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης κατηγορούνται για διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

Στη σύλληψη 26 αντιεξουσιαστών, 19 γυναικών και επτά ανδρών για την εισβολή στον Ιερό Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η Κυριακάτικη Λειτουργία προχώρησε η αστυνομία.

Πιο αναλυτικά, και οι 26 προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Από τους 26, οι εννέα είναι αλλοδαποί. Όλοι κατηγορούνται για διατάραξη θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία. Οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΘ και θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα, πάντως, με το Indymedia.gr μόνο οι 25 συλληφθέντες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο καθώς πραγματοποιήθηκε και η σύλληψη ενός τυχαίου περιστατικού, ο οποίος κρατείται μαζί με τους υπόλοιπους. Παράλληλα, ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου οργανώνουν για αύριο το πρωί στις 11 στα δικαστήρια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις νέες συλλήψεις,

Οι συλληφθέντες εισέβαλαν σήμερα το πρωί στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαμαρτυρήθηκαν για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτηρίων στην πόλη. Πέταξαν φέιγ βολάν, προκάλεσαν μικρές ζημιές, ενώ υπήρξαν αντεγκλήσεις με τους πιστούς του ναού.