Skip to main content

Συνελήφθησαν 44 άτομα για διάφορα αδικήματα στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη 44 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί της ΓΑΔΘ, κατά τη διάρκεια ελέγχων στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Στη σύλληψη 44 ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί της ΓΑΔΘ, οι οποίοι κατά το τελευταίο τριήμερο, πραγματοποίησαν ελέγχους, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Αναλυτικότερα, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Ασφάλειας, Αλλοδαπών και Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης συνέλαβαν:

  • 13 άτομα για περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής.
    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 41χρονης, ελληνικής καταγωγής, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης καθώς ευρισκόμενη εντός αυτοκινήτου με συνομήλικό της άντρα, αφαίρεσε από την τσέπη του παντελονιού του χρηματικό ποσό.
  • Πέντε άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα.
  • Τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 46χρονουαπό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες την 6/9, καθώς σε έλεγχο της οικίας του και σε ντουλάπι που υπήρχαν μετρητές της Δ.Ε.Η.,  βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν:
    Ένα δέμα ηρωίνης βάρους 125 γρ., την οποία προόριζε για εμπορία,
    Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
    Ναρκωτικά δισκία και
    Ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.
  • 18 άτομα διότι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, ενώ κάποιοι εξ’ αυτών κατείχαν και χρησιμοποιούσαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
  • Τρία άτομα για εξύβριση.
  • Δύο άτομα για περιπτώσεις εμπρησμού.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.