Skip to main content

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για εμπορία οπίου και μεθαμφεταμίνης (φωτο)

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων περισσότερα από 2 κιλά όπιο, μικροδέματα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης SHISHA και 219 γραμμάρια άγνωστης καφέ σκόνης.

Τη διοχέτευση περισσοτέρων από 2 κιλά οπίου σε στέκια ουσιοεξαρτημένων ατόμων απέτρεψε η αυτόφωρη αυτόφωρη σύλληψη δύο αλλοδαπών που σχετίζονται με εμπορία ναρκωτικών σε περιοχή του Νομού Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν άντρα 34 ετών και μία 30χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων, για Πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, έπειτα από ενδελεχή έρευνα, απογευματινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι στα Πατήσια Αττικής, όπου σε έλεγχο που τους έγινε διαπιστώθηκε ότι κατείχαν μικροδέματα οπίου, έτοιμα για εμπορία και διακίνηση.

Στην κατοχή των δύο αλλοδαπών, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία που διαμένουν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

- 2 κιλά και 291,7 γραμμάρια όπιο,
- 2 μικροδέματα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης SHISHA
- Δέμα άγνωστης καφέ σκόνης βάρους 219 γραμμαρίων
- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
- νάιλον συσκευασίες για τυποποίηση ποσοτήτων οπίου
- Χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
- 5 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους
- Πακέτο τηλεφωνικής σύνδεσης
- Πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού και
- Δύο διαβατήρια με διαφορετικά στοιχεία κατόχων.

Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η 30χρονη στερείται παντελώς εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή της στην Ελλάδα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που θα σχηματιστεί σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.