Skip to main content

Συνελήφθη τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη - Έμενε και στη Θεσσαλονίκη

Ο 32χρονος τζιχαντιστής πήγε στην Αλεξανδρούπολη από άλλη πόλη της Ελλάδας για να παρουσιαστεί στην υπηρεσία ασύλου της περιοχής.

Στη σύλληψη ενός 32χρονου τζιχαντιστή προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος είχε ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.

Ο επικίνδυνος εξτρεμιστής ήρθε στην Ελλάδα από τη Συρία μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά τον Ιούνιο του 2016, μέσω της Λέρου. Στη συνέχεια διέμενε σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας στην Ελλάδα, καθώς και σε σπίτι στην Αθήνα, ενώ συχνά έμενε και στο καμπ προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, όπου φιλοξενείται η οικογένειά του.

Η δράση του στη Συρία έγινε αντιληπτή, όταν η γυναίκα του τον κατήγγειλε πριν δύο μήνες στην κοινωνική λειτουργό του καμπ στο Ωραιόκαστρο για ενδοοικογενειακή βία, ενώ ανέφερε ότι ήταν και μέλος του Ισλαμικού Κράτους. Από τότε σήμανε συναγερμός στις αστυνομικές αρχές και ήταν σε στενή παρακολούθηση. Όταν πήγε στην υπηρεσία ασύλου της Αλεξανδρούπολης για να κάνει αίτηση για άσυλο στη χώρα μας, έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Μετά τη σύλληψη του, παραδέχτηκε ότι είναι ενεργό στέλεχος του ISIS και πως ήθελε να μεταβεί στην Κεντρική Ευρώπη, σύμφωνα με πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της κράτησής του αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με τα κορδόνια από τα παπούτσια του αλλά έγινε αντιληπτός και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, σύμφωνα με το alexpoli.gr.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε στην Αθήνα, στο οποίο και εντοπίστηκαν σημαντικά ευρήματα για τη δράση του στη Συρία. Όπως έγινε γνωστό, στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες με «κομμένα» κεφάλια. Επίσης, εξετάζονται οι επαφές του και οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις.

Κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο 32χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.