Skip to main content

Συνελήφθη στην Πιερία ο «βαρώνος της κοκαϊνης» Αγγελόπουλος

Η σύλληψή του 51χρονου έγινε μετά από κοινοποίηση στις αστυνομικές αρχές της Πιερίας απόφασης τμήματος του Αρείου Πάγου.

Στη φάκα πιάστηκε σήμερα το πρωί στους Νέους Πόρους Πιερίας, ο 51χρονος Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, κατηγορούμενος ως οργανωτής της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης το καλοκαίρι του 2004.

Η σύλληψή του έγινε μετά από κοινοποίηση στις αστυνομικές αρχές της Πιερίας απόφασης τμήματος του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με απόφαση του Άρειου Πάγου, διατάχθηκε η συνέχιση εκτέλεσης καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή ισόβιας κάθειρξης, ποινή φυλάκισης 5 ετών και χρηματική ποινή των 300.000 ευρώ, για τα αδικήματα της οργάνωσης, της χρηματοδότησης, της κατεύθυνσης και της εποπτείας μεταφοράς ναρκωτικών από κοινού, της μεταφοράς ναρκωτικών κατ’ επάγγελμα, της σύστασης συμμορίας και της κατοχής όπλου και πυρομαχικών.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου επιβάλλοντάς του κάθειρξη 22 ετών.

Στη συνέχεια στις αρχές του καλοκαιριού ο 51χρονος είχε αποφυλακισθεί και με βάση τις νέες διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.