Skip to main content

Συνελήφθη στη Ρώμη Σκοπιανός - Τον είχε στρατολογήσει ο Isis

Ο Μπριγκάντε ήταν πρώην μέλος του UCK και οι καραμπινιέροι θεωρούν ότι ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Ιράκ για τρομοκρατική επίθεση.

Συνελήφθη στην Ρώμη, σε ειδική επιχείρηση των καραμπινιέρων, ο Καρλίτο Μπριγκάντε, 41 ετών, από τους γνωστότερους καταζητούμενους της ΠΓΔΜ. Από τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, οι ιταλικές αρχές "εκτιμούν" ότι ο Μπριγκάντε είχε στρατολογηθεί από τον Isis.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, αλλά η είδηση έγινε γνωστή μόνον σήμερα. Ο Μπριγκάντε ήταν πρώην μέλος του UCK και οι καραμπινιέροι θεωρούν ότι ετοιμαζόταν να μεταβεί στο Ιράκ για να πραγματοποιήσει μία, τουλάχιστον, τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα με τον Μπριγκάντε καταζητείται και ο Τυνήσιος Φιράς Μπαρχούμι, 29 ετών, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στο Ιράκ.

Στη Ρώμη συνελήφθη και ο Αμπντουλά Κουρτίσι, 26 ετών, με διαβατήριο της ΠΓΔΜ, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή πλαστών εγγράφων.

Το πραγματικό όνομα του Καρλίτο Μπρογκάντε είναι Βούλνετ Μακελάρα και έχει καταδικασθεί, μεταξύ των άλλων, στο παρελθόν, και για δουλεμπόριο. Σε ένα από τα μηνύματα που ο Τυνήσιος Μπαρχούμι έστειλε στον Μπριγκάντε από το Ιράκ, σύμφωνα με τον Τύπο, είχε γράψει: "παίρνω ένα αυτοκίνητο με εκρηκτικό για να πραγματοποιήσω επιχείρηση κατά των άπιστων".