Skip to main content

Επιχείρηση 10 αστυνομικών για τη σύλληψη διευθυντή εφημερίδας!

Περίπου 10 (!) αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τον διευθυντή του Ομίλου Παραπολιτικά Παναγιώτη Τζένο.

Περίπου 10 (!) αστυνομικοί, με πολιτικά, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα, συνέλαβαν σήμερα, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, τον διευθυντή του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο.

Είχε προηγηθεί μηνυτήρια αναφορά για απόπειρα εκβίασης που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Η μήνυση αφορά, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η ιστοσελίδα parapolitika.gr, αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κ. Πάνος Καμμένος στις αυστριακές Άλπεις κατά την πρόσφατη περίοδο των εορτών.

Λίγο αργότερα προσήλθε οικειοθελώς στη ΓΑΔΑ και ο εκδότης της εφημερίδας Γιάννης Κουρτάκης. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει την κίνησή του, γράφοντας στο Facebook:
«Όταν το παρακράτος Τσίπρα - Καμμένου μπούκαρε στα γραφεία της εφημερίδας, δεν ήμουν στο γραφείο μου. Επειδή δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ θα προσελθω οικειοθελώς στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Άλλωστε στις Δημοκρατίες κερδίζει πάντα η αλήθεια».

Λίγο μετα τις 8 το βράδυ και οι δύο οδηγήθηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη, Εκδότη-Διευθυντή της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», διαχειριστή της ιστοσελίδας - διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και νομίμου εκπροσώπου και ιδιοκτήτη της αδειούχου εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» και του Παναγιώτη Τζένου, αρχισυντάκτη της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και της ιστοσελίδας - διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και διευθυντή προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για το περιστατικό

Την έντονη ανησυχία της για το κλίμα που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ