Skip to main content

Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός μετά την αναστολή χορήγησης ασύλου

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε την προσωρινή αναστολή του ασύλου, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του ελληνικού Δημοσίου.

Συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός που είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την παραχώρηση του ασύλου μετά την απόφαση διοικητικού Εφετείου για προσωρινή αναστολή του ασύλου.

Η πρόεδρος του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών Ευγενία Μυλωνοπούλου επικαλέστηκε λόγους δημοσίου συμφέροντος και έκανε δεκτό αίτημα του ελληνικού Δημοσίου. Με την προσωρινή διαταγή της, η πρόεδρος αναστέλλει προσωρινά την απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το αίτημα γίνεται δεκτό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για το συμφέρον του ίδιου του αξιωματικού. Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Την απόφαση για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο Suleyman Ozkaynakci, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, είχε λάβει η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου στις 30 Δεκεμβρίου του 2017.