Skip to main content

Συνελήφθη ο κλέφτης ιερών κειμηλίων από εκκλησία της Τούμπας

Αφαίρεσε από το σκευοφυλάκιο τρεις ασημένιες λαβίδες, ένα επίχρυσο σταυρό Αγίας Τραπέζης και ένα αστερίσκο - Συνελήφθησαν και δύο κλεπταποδόχοι

Η κλοπή ιερών κειμηλίων από Ιερό Ναό στην περιοχή της Τούμπας εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ως δράστης ταυτοποιήθηκε ένας 43χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Επίσης, για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 42χρονης και 64χρονου ημεδαπών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 43χρονος απογευματινές ώρες της 24ης Οκτωβρίου, εισήλθε σε Ιερό Ναό στην περιοχή της Τούμπας και αφαίρεσε από το σκευοφυλάκιο τρεις ασημένιες λαβίδες, ένα επίχρυσο σταυρό Αγίας Τραπέζης και ένα αστερίσκο.

Το πρωί της 27ης Οκτωβρίου αστυνομικοί μετέβησαν σε κατάστημα αγοράς χρυσού στο κέντρο της πόλης, στο οποίο είναι υπεύθυνη 42χρονη, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κράμα μετάλλων βάρους 120 γραμμαρίων, προερχόμενο από λιώσιμο τριών λαβίδων κουταλιών, τις οποίες πούλησε ο 43χρονος δράστης.

Επιπλέον, την περασμένη Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε σούπερ-μάρκετ στο κέντρο της πόλης, ιδιοκτησίας 64χρονου, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ο αφαιρεθείς επίχρυσος σταυρός, τον οποίο πούλησε ο 43χρονος δράστης έναντι χρηματικού ποσού. Ο σταυρός αποδόθηκε στον ιερέα του Ιερού Ναού.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.