Skip to main content

Συνελήφθη χειρουργός δημόσιου νοσοκομείου για «φακελάκι»

Ο συγκεκριμένος γιατρός απαίτησε από τη γυναίκα την καταβολή 1.000 ευρώ για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στις 18/3.

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, 62χρονος γιατρός-χειρουργός δημόσιου νοσοκομείου της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία γυναίκας, σύμφωνα με την οποία ο συγκεκριμένος γιατρός τής απαίτησε την καταβολή 1.000 ευρώ για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την 18-3-2016.

Σήμερα το πρωί, η καταγγέλλουσα παρέδωσε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ στον γιατρό, ο όποιος στη συνέχεια συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το παραπάνω ποσό.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί σήμερα (24-3-2016) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.