Skip to main content

Συνελήφθη 48χρονος για κατοχή σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας

Από το διαδικτυακό έλεγχο προέκυψαν τρία ηλεκτρονικά ίχνη, που ανήκουν σε συνδρομητές εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελλάδα

Για πορνογραφία ανηλίκων κατ' εξακολούθηση διώκεται 48χρονος ο οποίος είχε στην κατοχή του και διαμοίραζε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με σκληρό πορνογραφικό υλικό με ανηλίκους.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα εκτεταμένης διαδικτυακής έρευνας των γερμανικών Αρχών σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων P2P, για την ανεύρεση χρηστών που κατείχαν ή είχαν πρόσφορο για διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Από το διαδικτυακό έλεγχο προέκυψαν τρία ηλεκτρονικά ίχνη, που ανήκουν σε συνδρομητές εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στην Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταχτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντα που διατηρούσε μια από τις επίμαχες συνδέσεις διαδικτύου.

Σε έρευνα που έγινε την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 το πρωί, στην οικία του 48χρονου σε περιοχή της Αττικής, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ σε αποθηκευτικά μέσα που κατείχε βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία με σκληρό οπτικοακουστικό υλικό (εικόνες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων.

Το κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Δικογραφία σχημάτισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.