Skip to main content

Συνελήφθη 47χρονος διακινητής που μετέφερε 18 παράνομους μετανάστες

Για τη μεταφορά τους, οι αλλοδαποί θα κατέβαλαν, μέσω συγγενών τους, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ.

Συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, ένας 47χρονος, ο οποίος αποσκοπούσε στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου από την χώρα, 18 αλλοδαπών.

Σε βάρος του συλληφθέντα, σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από τη χώρα».

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη επιχείρηση από αστυνομικούς, κατά την οποία ο συλληφθείς, εντοπίστηκε στην ΝΕΟ Ευζώνων - Θεσσαλονίκης, να μεταφέρει εντός του φορτηγού του, 18 αλλοδαπούς (μεταξύ των οποίων 5 ανήλικους), αποσκοπώντας στη διευκόλυνση της εξόδου τους, από την Ελλάδα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τελικός προορισμός των αλλοδαπών, ήταν άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ για τη μεταφορά τους, θα κατέβαλαν, μέσω συγγενών τους, χρηματικά ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 2.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν, από την κατοχή του συλληφθέντα, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, καθώς και το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.