Skip to main content

Συνελήφθη 44χρονος για πορνογραφία σε βάρος 13χρονης

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μητέρας και της 13χρονης κόρης της στη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 44χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μητέρας και της 13χρονης κόρης της στη Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία τον περασμένο Ιούλιο την πλησίασε άγνωστος, που της συστήθηκε ως 21χρονος, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Μετά από συνομιλίες που είχαν το χρονικό διάστημα που ακολούθησε, η ανήλικη του απέστειλε γυμνές φωτογραφίες της, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του και τηλεφωνικά.

Τα καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε μεγάλο αριθμό ηλεκτρονικών ιχνών σε σύνδεση διαδικτύου, που αντιστοιχούσε στην οικία του 44χρονου.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη χθες στο σπίτι του 44χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Από τον επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε στα ψηφιακά μέσα που κατασχέθηκαν, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στις καταγγελλόμενες πράξεις. Συγκεκριμένα προέκυψε μεταξύ άλλων ότι είναι ο διαχειριστής του επίμαχου προφίλ και ότι στο κινητό του τηλέφωνο υπήρχε αποθηκευμένη επαφή της 13χρονης.  

Επίσης, βρέθηκε πλήθος φωτογραφιών, μεταξύ των οποίων και εκείνες που του είχε αποστείλει η 13χρονη, μέσω διαδικτύου, σε κάποιες εκ των οποίων ήταν γυμνή ή ημίγυμνη, γυμνές φωτογραφίες που απέστειλε ο ίδιος στην ανήλικη, καθώς και συνομιλίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με διαφορετικά προφίλ ατόμων-χρηστών.

Σημειώνεται ότι διενεργούνται έρευνες προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των ανηλίκων που απεικονίζονται στις δεκάδες φωτογραφίες που βρέθηκαν.

Τα κατασχεθέντα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή του διερεύνηση.

Ο 44χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188
-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
-Μέσω twitter: @CyberAlertGR