Skip to main content

Συνελήφθη 39χρονος για διακίνηση χιλιάδων πακέτων λαθραίων τσιγάρων

Ο συλληφθείς μαζί με τρεις συνεργούς του συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη σύλληψη μέλους σπείρας που ενέχεται στη διακίνηση παράνομων προϊόντων καπνού, καθώς και τον εντοπισμό και τη συνακόλουθη κατάσχεση 2.250 αδασμολόγητων πακέτων τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη για την υπόθεση 39χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου, καθώς και σε βάρος τριών ακόμη συνεργών του σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εγκληματική οργάνωση» και παράβαση του Νόμου «Περί τελωνειακού κώδικα».

Ειδικότερα, χθες το πρωί, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν τον 39χρονο να ξεφορτώνει σακούλες με λαθραία τσιγάρα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, τις οποίες ακολούθως εναπόθετε σε εγκαταλελειμμένη αποθήκη, που χρησιμοποιούσε σαν χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης (καβάτζα) των λαθραίων καπνικών προϊόντων, απ’ όπου στην συνέχεια μεμονωμένα άτομα εφοδιάζονταν και πωλούσαν στο κέντρο της πόλης τα παράνομα προϊόντα καπνού.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην αποθήκη, στο αυτοκίνητο και σε οικία στην περιοχή των Συκεών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.250 πακέτα τσιγάρα και 2 συσκευασίες καπνού, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 39χρονος με τρεις ακόμη συνεργούς του, από αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, συνέστησαν σπείρα με διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων και τον προσπορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι, οι συνεργοί του 39χρονου, χρησιμοποιούσαν για τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες με τον συλληφθέντα, αριθμούς κινητών τηλεφώνων που ανήκουν σε τρία έτερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή συνέργεια σε παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα.

 Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.