Skip to main content

Συνελήφθη 33χρονος που έκλεβε εκκλησίες και σπίτια στις Σέρρες

Στη σύλληψη ενός 33χρονου άνδρα που εμπλέκεται σε κλοπές και απόπειρα ληστείας σε περιοχές των Σερρών προχώρησε η αστυνομία.

Στη σύλληψη ενός 33χρονου άνδρα που εμπλέκεται σε κλοπές και απόπειρα ληστείας σε περιοχές των Σερρών προχώρησε η αστυνομία, μετά από καταγγελία για κλοπή.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας ληστείας.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στις Σέρρες, προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε από περίπτερο 29χρονης διάφορα εμπορεύματα μικρής χρηματικής αξίας και διέφυγε με όχημα που είχε σταθμεύσει σε κοντινό σημείο.

Από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, προέκυψε ότι το όχημα το είχε κλέψει στις 29 Σεπτεμβρίου από τις Σέρρες, ενώ δύο μέρες μετά (1/10) επιβαίνοντας στο κλεμμένο όχημα, αποπειράθηκε με τη χρήση σωματικής βίας να αφαιρέσει την τσάντα 80χρονης.

Επίσης από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο πεντάμηνο (Μάιος – Σεπτέμβριος), ο 33χρονος αφαίρεσε από δύο Ιερούς Ναούς διάφορα λατρευτικά αντικείμενα, ενώ επιπλέον από δύο οικίες αφαίρεσε διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα.

Το αφαιρεθέν όχημα κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη του, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.