Skip to main content

Συνελήφθη 15χρονος διαρρήκτης - spiderman στην Ηράκλεια Σερρών

Ο 15χρονος ενεργώντας μαζί με δύο 16χρονους αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διώροφης μονοκατοικίας όπου διέμενε 84χρονη και επιχείρησαν να την κλέψουν.

Στη φάκα πιάστηκε ένας 15χρονος ενώ αναζητούνται οι δύο 16χρονοι φίλοι του, καθώς επιχείρησαν να διαρρήξουν την οικία μιας 84χρονης στην Ηράκλεια Σερρών.

Οι τρεις δράστες, χθες το μεσημέρι, αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι διώροφης μονοκατοικίας όπου διέμενε 84χρονη και αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα επιχείρησαν να την κλέψουν. Έγιναν όμως αντιληπτοί, από γείτονες της ηλικιωμένης και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Μετά από αναζητήσεις αστυνομικών, εντοπίστηκε ο ένας εκ των δραστών στην αυλή της ηλικιωμένης και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των 16χρονων προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης με τη χρήση ξύλου επιχείρησε ανεπιτυχώς να χτυπήσει αστυνομικό που τον καταδίωκε. Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι η παραπάνω 3μελής ομάδα λίγη ώρα νωρίτερα διέρρηξε γειτονικό κατάστημα  χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών του 15χρονου, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι δράστες ως προς το ποινικό παρελθόν τους, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.