Skip to main content

Συνέδριο της ΔΕΗ στο πλαίσιο της ΔΕΘ - Υπογραφή συνεργασίας με την CDB

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας (MOU) μεταξύ της China Development Bank (CDB) και της ΔΕΗ Α.Ε.

Στρατηγικό Συνέδριο με τίτλο "Investment Opportunities in Southeastern Europe - Trends and challenges in the energy sector", διοργανώνει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς "Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 09:00 έως 16:00, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo και το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ).

Το Συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και εντάσσεται στο πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων της 82ης Διεθνούς "Εκθεσης Θεσσαλονίκης, στοχεύει να αναδείξει τις επενδυτικές ευκαιρίες και προκλήσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.

Μεταξύ των Ομιλητών θα είναι ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκης, ο Πρέσβης της Κίνας κ. Ζου Xiaoli, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης καθώς και εκπρόσωποι Εταιριών και Τραπεζών από την Κίνα και την Ν.Α. Ευρώπη.

«Η ΔΕΗ Α.Ε φιλοδοξεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στην ανοικοδόμηση του ενεργειακού περιβάλλοντος, αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική και τον εκσυγχρονισμό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιχείρηση.

Όπως τονίζεται, «διαμέσου του διαχρονικά ηγετικού της ρόλου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, φιλοδοξεί επιπρόσθετα να σηματοδοτήσει το πλαίσιο επέκτασης των επενδύσεων, με κύριο στόχο τη μεγιστοποίηση των συνεργειών και την αναβάθμιση των δικτύων ενέργειας».

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας (MOU) μεταξύ της China Development Bank (CDB) και της ΔΕΗ Α.Ε.

Η Θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει επιπλέον την ανάδειξη της γεωγραφικής Θέσης της Ελλάδας ως πύλης και ενεργειακού κόμβου για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη καθώς και τηνανάλυση των ευκαιριών που παρουσιάζει η δυναμική διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στην ευρύτερη περιοχή και θα αναπτυχθεί στις εξής ενότητες:

1. Τάσεις κι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

2. Προοπτικές κι επενδυτικές ευκαιρίες στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της ΝΑ Ευρώπης ν' Παραγωγή ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη: Ευκαιρίες και Προκλήσεις ν' Ανανεώσιμες Πηγές ενέργειας: Πηγές και Αποθήκευση ν' Χρηματοδοτικά εργαλεία άμεσων και έμμεσων επενδύσεων στον ενεργειακό τομέα

Το Συνέδριο υλοποιείται με την επιστημονική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) βάσει των πιστοποιημένων προτύπων ποιότητας και βιώσιμης διαχείρισης εκδηλώσεων: Ι50 9001, Ι50 14001 και Ι50 20121.