Skip to main content

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της ΠΕΔΚΜ η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ

Η συνεδρίαση θα γίνει στις 14.00 μ.μ στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει παρουσίαση του Δήμου Χαλκηδόνος, που θα φιλοξενήσει τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ.

Στο Δημαρχείο Χαλκηδόνος, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, (οδός Εθνικής Αντίστασης, αρ. 36, Κουφάλια), συνεδριάζει την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Η συνεδρίαση θα γίνει στις 14.00 μ.μ στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει παρουσίαση του Δήμου Χαλκηδόνος, που θα φιλοξενήσει τα μέλη του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ, ενώ θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση της ΠΕΔ - ΚΜ στον Πέτρο Καλαϊτζή, εθελοντή συνεργάτη του Δήμου Χαλκηδόνος.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τα θέματα που θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στο συμβούλιο αφορούν στα συμπεράσματα από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ (17-04-2018) και στο κοινό Συνέδριο ΚΕΔΕ – ΕΝΠΕ για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (19-20 Απρ. 2018).

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, μείζον ζήτημα που θα τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση αποτελεί η ΕΥΑΘ: η αίτηση ακύρωσης της υπαγωγής της στο Υπερταμείο, την οποία έχουν ασκήσει η ΠΕΔΚΜ, συλλογικοί φορείς και μεμονωμένοι πολίτες-καταναλωτές της ΕΥΑΘ, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 15 Μαΐου 2018.

Επίσης θα συζητηθούν οι προτάσεις-αιτήματα του Δήμου Παιονίας για την κατασκευή του τμήματος ΠΑΘΕ από Μάλγαρα μέχρι Πολύκαστρο, αλλά και τα αιτήματα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Θεαγένειο» και της ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου για ενίσχυση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού τους. Ανάλογο αίτημα έχει καταθέσει και ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος.

Πρόγραμμα ξενάγησης

Νωρίτερα, στις 10.30 π.μ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ-ΚΜ θα επισκεφτούν το Μακεδονικό Τάφο Αγίου Αθανασίου, στις 11.15 π.μ θα  επισκεφτούν το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων ΤΟΨΙΝ – Γέφυρα και στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφτούν το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Κουφαλίων.

Η Ημερήσια Διάταξη με όλα τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ