Skip to main content

Συνεδρίαση για το μέλλον της ΕΛΒΟ ζητούν βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων

Ζητούν στη συνεδρίαση να συμμετέχουν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων, της διοίκησης και των εργαζομένων της επιχείρησης.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής απέστειλαν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης και Ιωάννης Σαρίδης, με την οποία ζητούν τη σύγκλησή της σε συνεδρίαση και με αποκλειστικό θέμα το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛ.Β.Ο.) Α.Ε.

Οι δύο βουλευτές, μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής, επισημαίνουν στην επιστολή τους «τον αποσπασματικό και ασαφή τρόπο με τον οποίο μέλη της Κυβέρνησης έχουν τοποθετηθεί σχετικά με το μέλλον της ΕΛΒΟ», ενώ τονίζουν πως «η προκήρυξη του πρόσφατου διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης αντίκειται σε παλαιές και πρόσφατες δεσμεύσεις κυβερνητικών παραγόντων».

Οι κ. Γεωργιάδης και Σαρίδης ζήτησαν η συνεδρίαση της Επιτροπής να γίνει με την παρουσία τόσο της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όσο και εκπροσώπων της διοίκησης και των εργαζομένων, εν ενεργεία και συνταξιούχων, της Επιχείρησης.

«Η Ένωση Κεντρώων έχει παρέμβει επανειλημμένως σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τα θέματα που αφορούν την ΕΛΒΟ ΑΕ και θα εξακολουθήσει να λαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες, όσο το μελλοντικό της καθεστώς παραμένει θολό και δυνητικά ασύμφορο για το δημόσιο συμφέρον», επισημαίνουν οι βουλευτές.