Skip to main content

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Την Παρασκευή θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία με συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στον Επιβατικό Σταθμό και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν τα Σωματεία και οι Σύλλογοι των εργαζόμενων στην ΟΛΘ κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση. 

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να συνεχιστεί η αποχή από τις υπερωρίες έως την Πέμπτη 7/4/2016. Την Παρασκευή θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΟΜΥΛΕ Πανλιμενική – Πανελλαδική με συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στον Επιβατικό Σταθμό και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Επίσης οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση με αποχή από εργασία Σαββάτου – Κυριακής στις 9 και 10 Απριλίου.

Οι Σύλλογοι και τα Σωματεία εργαζομένων θα συνεδριάσουμε εκ νέου στις 8/4/2016 αμέσως μετά την πορεία. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι δηλώνουν ανυποχώρητοι, διεκδικούν:

1.    Να μην προχωρήσει η  πώληση  Ο.Λ.Θ - Εδώ και τώρα ανάπτυξη του Δημόσιου Λιμένα
2.    Nα πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις και να στελεχωθεί  το Λιμάνι με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
3.    Να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 ,το Γενικό Κανονισμό Προσωπικό και τη ΣΣΕ.
4.    Λιμάνι ανοικτό στην πόλη