Skip to main content

Παρεμβάσεις στα πάρκα του δήμου Παύλου Μελά (φώτο)

Προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς οι βελτιώσεις στο πράσινο και την καθαριότητα των πάρκων Περικλέους στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης.

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα πάρκα Περικλέους της Άνω Ηλιούπολης, στον δήμο Παύλου Μελά. Η έκταση του οργανωμένου αστικού χώρου ξεπερνά τα 20.000 τ.μ ενώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, τα τμήματα Πρασίνου, Καθημερινότητας – Άμεσης Επέμβασης, με την υποστήριξη της Καθαριότητας έχουν αναλάβει να ολοκληρώσουν το έργο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα πάρκα Περικλέους αναπτύσσονται σε μια περιοχή πρασίνου που χαρακτηρίζεται από την παρουσία σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων (συνολικά 16 χώρων με Βρεφονηπιακό, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) με Αθλητικούς χώρους (Κολυμβητήριο, Κλειστό Γυμναστήριο, Γήπεδο Ποδοσφαίρου με κερκίδες, Γήπεδα τένις, Ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ), μερικές από τις πλέον πολυσύχναστες παιδικές χαρές της Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης, το ΚΑΠΗ της οδού Μαυρομιχάλη και βέβαια το Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης, πρότυπη έδρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και σημείο αναφοράς της δυτικής πλευράς της Θεσσαλονίκης.

Τα έργα του δήμου αφορούν το κλάδεμα των δέντρων, την αποψίλωση των χόρτων, τον καθαρισμό, τον καλλωπισμό και την απομάκρυνση των σκουπιδιών και αποσκοπεί στην αισθητική αναβάθμιση του πράσινου τοπίου αλλά και τη φροντίδα για τη δημόσια υγεία, σε ένα περιβάλλον με συχνούς επισκέπτες τα μικρά παιδιά.

Σημειώνεται ότι την ευθύνη για την υλοποίηση του έργου φέρει ο συντονιστής της προσπάθειας Δημήτρης Αθάνατος που, πριν από λίγες ημέρες, ανέλαβε την ευθύνη της καθημερινότητας των πολιτών του Δήμου Παύλου Μελά ενώ συνδράμει και ο Εντεταλμένος Συμβούλος Σάκης Λαζαρίδης.