Skip to main content

Συνεχίζει την επέλαση της η «Ιοκάστη»-Προβλήματα στα παράλια της Αγιάς

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στη Λάρισα και στις περιοχές του δήμου Αγιάς. Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα.

Έντονα είναι τα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας, με την «Ιοκάστη» να συνεχίζει την επέλασή της.

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στη Λάρισα και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του δήμου Αγιάς.

Στη περιοχή Σωτηρίτσα, τα ορμητικά νερά των ρεμάτων παρέσυραν διερχόμενο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να φτάσει στη θάλασσα. Οι περαστικοί βλέποντας το συμβάν έσπευσαν να βγάλουν τον οδηγό από το αυτοκίνητο. Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, όπως αναφέρει το onlarissa.

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο δρόμο Αγιοκάμπου – Αγιάς, στο ύψος της διασταύρωσης των Αγίων Αναργύρων, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται μετ’ εμποδίων και φυσικά να χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται για σήμερα. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά.

Στη Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην κεντρική Μακεδονία μέχρι τις πρωινές ώρες και στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη μέχρι το μεσημέρι. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης (με υψόμετρο από τα 700-800 μέτρα). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 ως 08 βαθμούς Κελσίου, αλλά στη δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά ισχυρά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 ως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 ως 14 βαθμούς Κελσίου.