Skip to main content

Συνεχίζεται το εμπάργκο σε βάρος του Κατάρ από τις αραβικές χώρες

Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Αίγυπτος εξέφρασαν τη λύπη τους για την αρνητική απάντηση του εμιράτου στα αιτήματά τους.

Τη διατήρηση του πολιτικού και οικονομικού εμπάργκο σε βάρος του Κατάρ ανακοίνωσαν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της, κάνοντας λόγο για έλλειψη κατανόησης για τη σοβαρότητα της κατάστασης από την πλευρά της Ντόχα.

Εξέφρασαν επίσης τη λύπη τους για την «αρνητική απάντηση» του Κατάρ στον κατάλογο με τα αιτήματά τους προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στον Κόλπο.

Η αρνητική απάντηση «αντικατοπτρίζει την έλλειψη κατανόησης για τη σοβαρότητα της κατάστασης» εκ μέρους του Κατάρ, σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι, διαβάζοντας το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν στο Κάιρο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ είπε ότι το πολιτικό και οικονομικό εμπάργκο θα διατηρηθεί μέχρι το Κατάρ να αλλάξει την πολιτική του.