Skip to main content

Συνεχίζεται το αλαλούμ: Στα χαρτιά η απόσυρση 10.000 ΙΧ

«Επί ξύλου κρεμάμενοι» ιδιώτες και εταιρείες εισαγωγής - εμπορίας αυτοκινήτων, που έχουν στην κατοχή τους πάνω από 10.000 χαρτιά για απόσυρση

Αγωνία και ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των ιδιωτών και των εμπόρων αυτοκινήτων καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα για την τύχη του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων.

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, οπότε και σταμάτησε το μέτρο, είχαν κατατεθεί 10.000 χαρτιά για απόσυρση τα οποία βρίσκονται «στον αέρα» μετά το αρχικό βέτο των Θεσμών και τα «ναι μεν αλλά» στη συνέχεια της κυβέρνησης στο ζήτημα της παράτασης του μέτρου.

Αυτό που ανησυχεί ακόμα περισσότερο όσους έχουν εμπλακεί σε διαδικασία απόσυρσης είναι το γεγονός ότι αν η διάταξη που λέει ότι σχεδιάζει να φέρει η κυβέρνηση θα έχει αναδρομική ισχύ γιατί σε διαφορετική περίπτωση τότε κινδυνεύουν να χάσουν το όποιο όφελος.

Την ίδια στιγμή, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, περίπου 6.000 αυτοκίνητα παραμένουν ακινητοποιημένα στα τελωνεία με τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπρόσωπων Αυτοκινήτων να προειδοποιεί για μαζικές ακύρωση παραγγελιών.

Οι έμποροι αυτοκινήτων πιέζουν προκειμένου το μέτρο να επεκταθεί και στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με τους εκπροσώπους τους να λένε ότι «αυτή είναι η μοναδική κυβέρνηση με την οποία δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε».