Skip to main content

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τη Μαλακοπή - Στο ΣτΕ θα προσφύγει ο δήμος

Ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι η λειτουργία των κοιμητηρίων είναι ανθυγιεινή και ξεκαθάρισε ότι δεν θα κλείσουν αλλά θα σταματήσουν οι ταφές.

Το μπαλάκι στο Συμβούλιο της Επικρατείας ρίχνει η δημοτική αρχή για την υπόθεση των κοιμητηρίων της Μαλακοπής, ώστε να κριθεί οριστικά η συνέχιση ή μη της λειτουργίας τους.

Κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η άσκηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, η οποία ακυρώνει προηγούμενη απόφαση για συνέχιση της λειτουργίας των κοιμητηρίων και επιβάλλει το κλείσιμό τους.

Παράλληλα θα κατατεθεί στο ΣτΕ αίτημα για αναστολή της απόφασής της Αποκεντρωμένης, ώστε να μη τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η απόφαση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, πάντως, επανέλαβε τη θέση του ότι είναι εξαιρετικά ανθυγιεινή η λειτουργία των κοιμητηριων, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα κλείσουν αλλά θα σταματήσουν οι ταφές. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης επανέλαβε τη δική του θέση για συνέχιση της λειτουργίας των κοιμητηρίων και για τις ταφές.

Σημειώνεται ότι κατά της απόφασης της Αποκεντρωμένης στο άρθρο 152 έχουν ήδη προσφύγει οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας των κοιμητηρίων.