Skip to main content

Συνεχίζεται σήμερα η μάχη στα πύρινα μέτωπα στη Ζάκυνθο

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να κατακαίει την Ζάκυνθο η νέα μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι.

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα στην Ζάκυνθο, μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο νησί το περασμένο Σάββατο.  

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το πύρινο μέτωπο στο χωριό Μαριές, για το οποίο το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης.

Με το πρώτο φως της ημέρας εναέρια μέσα επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο το μέτωπο της φωτιάς, ενώ ενισχύονται και οι πυροσβεστικές δυνάμεις με οχήματα και πυροσβέστες.

Η πύρινη λαίλαπα έκαψε χθες σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος. Στο χωριό βρίσκονται λεωφορεία του Δήμου Ζακύνθου για να απομακρύνουν τους κατοίκους σε περίπτωση που χρειαστεί.

Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού αρνήθηκαν ωστόσο να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, επιλέγοντας να μείνουν εκεί και μαζί με τους πυροσβέστες να δώσουν τη μάχη με τις φλόγες για να τα σώσουν.

Η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου έχει παραδοθεί στις φλόγες, που έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος και ελαιώνες, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε αποθήκες και άλλα οικήματα. Εν τούτοις, δεν έχουν καταγραφεί προς το παρόν καταστροφές σε σπίτια, σύμφωνα με τις αρχές.