Skip to main content

Συνεχίζεται ο Γολγοθάς, για όγδοη μέρα χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη

Οι αντικρουόμενες πλευρές, κυβέρνηση και εργαζόμενοι, εμφανίζονται ανυποχώρητοι, τη στιγμή που η υπομονή των Θεσσαλονικέων εξαντλείται

Για όγδοη συνεχή ημέρα συνεχίζεται η επίσχεση εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αφήνοντας τη Θεσσαλονίκη δίχως αστικά λεωφορεία και τους πολίτες της εγκλωβισμένους σε έναν καθημερινό, κυκλοφοριακό «εφιάλτη».

Αμφότερες οι αντικρουόμενες πλευρές, η κυβέρνηση και το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού, εμφανίζονται ανυποχώρητες, ενώ η υπομονή που είχαν επιδείξει αρχικώς οι Θεσσαλονικείς μετατρέπεται, με την πάροδο των ημερών, ολοένα και περισσότερο σε αγανάκτηση.

Παράλληλα, ιδιώτες επιχειρηματίες δηλώνουν διατεθειμένοι να συνδράμουν στις μετακινήσεις των πολιτών παρέχοντας τα λεωφορεία τους εάν και όποτε τους ζητηθεί από κάποιον αρμόδιο φορέα (δήμο ή περιφέρεια), προκειμένου να ανακουφίσουν την πόλη από τα καθημερινά, κυκλοφοριακά μπλάκ άουτ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και έχουν τραβήξει από το περασμένο Σάββατο «χειρόφρενο», αφήνοντας την πόλη χωρίς αστικές συγκοινωνίες και χωρίς μέσο μαζικής μεταφοράς, αφού δεν εκτελούνται ούτε δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας.

Χθες απορρίφτηκαν από τη -θυελλώδη- συνέλευση των εργαζομένων οι προτάσεις του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, και αποφασίστηκε η συνέχιση της επίσχεσης. Αμέσως μετά το πέρας της συνέλευσης, εκατοντάδες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το μποτιλιάρισμα στις νευραλγικές οδούς του κέντρου.

Στον αντίποδα, η κυβέρνηση, δια στόματος του κ. Σπίρτζη, καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να υποκύψει στους «εκβιασμούς» των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.

Άμεση λύση δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα και όλα δείχνουν ότι, σήμερα, αύριο, αλλά και τη Δευτέρα, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει, με δεδομένο ότι έχει απορριφθεί και από το Πρωτοδικείο το αίτημα της διοίκησης του ΟΑΣΘ να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η επίσχεση εργασίας, έτσι ώστε να αναγκαστούν οι εργαζόμενοι να επανέλθουν στις θέσεις τους.