Skip to main content

Συνεχίζεται η βελτίωση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων

Σήμερα το μεσημέρι, στη δευτερογενή αγορά, το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,56%, δηλαδή στα επίπεδα του 2014.

Συνεχίζεται για τέταρτη συνεχή ημέρα η άνοδος της τιμής των δεκαετών ελληνικών ομολόγων με αποτέλεσμα η απόδοση του να έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2014, όταν και η Ελλάδα είχε βγει δοκιμαστικά στις αγορές, μέσω της έκδοσης 5ετούς ομολόγου.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι, στη δευτερογενή αγορά το δεκαετές ομόλογο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,56% η οποία είναι η αμέσως υψηλότερη από εκείνη που είχε καταγράψει το ίδιο ομόλογο (5,53%) στις 9 Σεπτεμβρίου 2014.
 
Η εξέλιξη αυτή συνοδεύεται από τη συρρίκνωση του περιθωρίου (διαφορά απόδοσης) έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου. Έτσι το περιθώριο κυμαίνεται πλέον σταθερά κάτω από το 6% και συγκεκριμένα πριν από λίγο κυμαίνονταν στο 5,48%.
 
Αναλόγως κινείται και η απόδοση του διετούς ομολόγου, η οποία έχει υποχωρήσει στο 5,29% πλησιάζοντας το αμέσως επόμενο ιστορικό χαμηλό της 5ης Απριλίου 2010, όταν η απόδοση του συγκεκριμένου τίτλου είχε διαμορφωθεί στο 5,118%.