Skip to main content

Συνεχίζεται η πτώση των τιμών στα διαμερίσματα της Θεσσαλονίκης

Περιορίστηκε στο δ' τρίμηνο, αλλά εξακολουθεί σε ετήσια βάση - Κάμψη 2,2% στις τιμές των διαμερισμάτων το 2016, σε πανελλαδικό επίπεδο

Αρκετά περιορισμένη, εν συγκρίσει με το υπόλοιπο 2016, ήταν η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους. Παρ' όλα αυτά, η κάθοδος, σε ετήσια βάση, συνεχίστηκε, φθάνοντας στο 3,3%, το πιο υψηλό ποσοστό μεταξύ των μεγάλων πόλεων της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στην πόλη για το δ' τρίμηνο ήταν οριακή, αφού ανήλθε σε 0,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Σε ό,τι αφορά το σύνολο του 2016, η μείωση στη Θεσσαλονίκη άγγιξε το 3,3%.

Πανελλαδικώς, οι τιμές διαμερισμάτων εμφάνισαν πτώση της τάξης του 2,2%, έναντι πτώσης 5,1% το 2015. Συγκεκριμένα, η μείωση διαμορφώθηκε στο 2,9% για τα «νέα» διαμερίσματα, έως 5 ετών και στο 1,8% για τα «παλαιά» διαμερίσματα, άνω των 5 ετών.

Η κάμψη στις τιμές των διαμερισμάτων ανήλθε στο 1,7% για την Αθήνα, ενώ για τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις και στο 2,9% για τις λοιπές περιοχές της χώρας.

Για το σύνολο των αστικών περιοχών, οι τιμές συρρικνώθηκαν κατά 2,2%.

Όσον αφορά το δ’ τρίμηνο του 2015, η πανελλαδική μείωση διαμορφώθηκε στο 0,6%, καθώς οι τιμές στα «νέα» διαμερίσματα υποχώρησαν κατά 0,9% και στα «παλαιά» κατά 0,4%.

Το δ΄ τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, η μείωση ήταν οριακή στην Αθήνα και στις άλλες μεγάλες πόλεις κατά 0,4% και 0,6% αντίστοιχα, ενώ στις λοιπές περιοχές της χώρας οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,1%.