Skip to main content

Πόλος έλξης σημαντικών ξένων επενδύσεων γίνεται η Κύπρος

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει το νέο πολυτελές οικιστικό συγκρότημα που σχεδιάζεται να χτιστεί στη Λευκωσία - Επενδυτική κίνηση και από Tempo

Στη Λευκωσία, στο κέντρο της πόλης, χτίζεται ένα πολυτελές οικιστικό συγκρότημα 22 ορόφων (!).  Σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί θα στεγασθούν διαμερίσματα, με υπηρεσίες ξενοδοχείου (spa κλπ). Οποιος έχει επισκεφθεί τη Λευκωσία μπορεί να αντιληφθεί πως θα ...ξεχωρίζει το συγκεκριμένο κτίριο. Το συγκρότημα χτίζεται στα πρότυπα ανάλογων του Λονδίνου και ήδη, όπως μαθαίνουμε το 38% των διαμερισμάτων του έχει προπωληθεί, κυρίως σε ξένους, που θα αποκτούν παράλληλα και την κυπριακή visa.

Ολα γίνονται για να αντιμετωπισθεί το επενδυτικό κύμα που σημειώνεται τους τελευταίους μήνες στο νησί. Το οποίο καθίσταται πλέον πόλος έλξης για πολλούς και από πολλά και διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι από την Κύπρο θα ξεκινήσει η μεγαλύτερη ισραηλινή εταιρεία διανομής τροφίμων, η Tempo, τη διεθνή της διαδρομή.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να κάνει το πρώτο της βήμα εκτός συνόρων στη Λευκωσία. Ανέλαβε τη διανομή γνωστών brands εκεί, κυρίως από το χώρο των ποτών. Και θα συνεχίσει, κάνοντας το επόμενο βήμα της στα τρόφιμα.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αν και η συγκεκριμένη αγορά είναι μικρή. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έρχονται από τη Λευκωσία, στις περισσότερες των περιπτώσεων το νησί χρησιμοποιείται ως έδρα για την ανάπτυξη διεθνών δραστηριοτήτων. Κι αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν όχι μόνο οι Ισραηλινοί, αλλά και οι Ρώσοι και οι Αραβ/ες και όχι μόνο...