Skip to main content

Συνεχίζεται η κατάληψη των εργοστασίων της ΕΒΖ από τευτλοπαραγωγούς

Καταλήψεις πραγματοποιούν τευτλοπαραγωγοί και στα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα, με μπλόκα στις εισόδους

Οι τευτλοπαραγωγοί των νομών Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την κατάληψη του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ.

Καταλήψεις πραγματοποιούν τευτλοπαραγωγοί και στα εργοστάσια της ΕΒΖ σε Ορεστιάδα, Σέρρες και Λάρισα. Τα μπλόκα στις εισόδους γίνονται με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

«Είμαστε οι καλύτεροι επενδυτές για την Ελλάδα και μας απαξιώνουν διαρκώς», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του συλλόγου τευτλοπαραγωγών για την Κεντρική Μακεδονία, Σάκης Πίππας.

«Φορτηγά μπαίνουν στα εργοστάσια, αλλά δεν πρόκειται να βγει ούτε ένα, μέχρι να πληρωθούμε τα 8 εκατ. ευρώ που μας οφείλουν για την καμπάνια του 2015, όπως και τα ποσά που μας οφείλουν μέσω του κοινοτικού προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι στις διεκδικήσεις των τευτλοπαραγωγών της χώρας εντάσσεται και το αίτημα της αποπληρωμής τους, έστω και ως αποζημίωση, για τη φετινή σπορά τεύτλων, που ανέρχεται σε 45.000 στρέμματα.