Skip to main content

Συνέχεια κινητοποιήσεων ΟΑΣΘ - συνέχεια ταλαιπωρίας πολιτών

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, μετά τη «νίκη» τους στα δικαστήρια με αποτέλεσμα για 6η μέρα η πόλη να μένει χωρίς λεωφορεία

Για έκτη μέρα παραμένει χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, μετά και τη «νίκη» τους στα δικαστήρια.

Σήμερα συνεδριάζει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, η οποία θα αναθέσει στη νομική υπηρεσία να διερευνήσει ποια άλλα ένδικα μέσα δικαιούται να χρησιμοποιήσει ο Οργανισμός για να σταματήσει η επίσχεση των εργαζομένων.

Παρά τις εκκλήσεις από Περιφέρεια, δήμους και επιμελητήρια για διακοπή των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι για συνέχεια της επίσχεσης εργασίας. Υπενθυμίζεται ότι διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Όπως είπε χθες στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, «θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να πληρωθούμε». Σημείωσε ακόμη πως εάν ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, καταβάλει τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, ύψους 3 εκατ. ευρώ, θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν πιθανό τερματισμό των κινητοποιήσεών τους. «Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε χθες(την Τρίτη) να μας πληρώσει για τον Ιούλιο, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν μπει τα χρήματα, εάν βάλει έστω τη μισθοδοσία του Ιουλίου μπορούμε να συζητήσουμε. Εάν βεβαίως εξοφληθούμε, τα λεωφορεία θα βγουν κατευθείαν στους δρόμους.

Χθες απέρριψε η πρόεδρος του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ο ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας, για την επιστροφή των εργαζομένων στον Οργανισμό στην εργασία τους.