Skip to main content

Σίνδος: Σέρβος μετέφερε στην καρότσα του φορτηγού του 25 μετανάστες

Συνελήφθη μαζί με τον Πακιστανό συνεργό του, ο οποίος επιχείρησε να διαφύγει με αστικό λεωφορείο - Ήθελαν να τους μεταφέρουν στη Γερμανία

Στη σύλληψη δύο αλλοδαπών διακινητών ηλικίας 33 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της μεταφοράς μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα τη Γερμανία, προχώρησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, αποτρέποντας, παράλληλα, την παράνομη διακίνηση 25 συνολικά αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, αστυνομικοί εντόπισαν τον 27χρονο υπήκοο Πακιστάν να συνοδεύει 10 αλλοδαπούς σε απόμερη περιοχή στην Σίνδο, όπου επιβιβάστηκαν σε καρότσα φορτηγού, το οποίο οδηγούσε ο 33χρονος Σέρβος υπήκοος.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο ανωτέρω φορτηγό, βρέθηκαν να επιβαίνουν στην καρότσα του, συνολικά 25 αλλοδαποί, εκ των οποίων 8 ανήλικοι, με αποτέλεσμα την σύλληψη του οδηγού του φορτηγού.

Άμεσα εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο 27χρονος συνεργός του, ο οποίος επιχείρησε να απομακρυνθεί με αστικό λεωφορείο από την ανωτέρω περιοχή.

Από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, προέκυψε ότι τελικός προορισμός των μεταφερόμενων αλλοδαπών ήταν η Γερμανία και για την μεταφορά τους θα κατέβαλαν έκαστος το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Κατασχέθηκε το φορτηγό, ως μέσο της παράνομης μεταφοράς, το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και τρία τηλέφωνα, που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Φωτογραφία αρχείου