Skip to main content

Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης(Αιθ. Αιμίλιος Ριάδης Μ2). Αναλυτικά το πρόγραμμα.

Την Τετάρτη 25 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης(Αιθ. Αιμίλιος Ριάδης Μ2)

Πρόγραμμα

A. Mozart Εισαγωγή από την όπερα Μαγικός Αυλός
T. Takemitsu Νοσταλγία, για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων
L. Spohr Κοντσέρτο για βιολί, αρ.8 σε λα ελάσσονα, έργο 47
Fr. Schubert Συμφωνία αρ. 8, Ημιτελής

Συντελεστές

Dima Tkachenko  Βιολί
Roberto Gianola  Διεύθυνση ορχήστρας
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Dima Tkachenko  

Ο Ουκρανός Dima Tkachenko άρχισε να παίζει βιολί και πιάνο πριν την ηλικία των έξι ετών. Σπούδασε αρχικά στο Μουσικό Σχολείο Lysenko στο Κίεβο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Ουκρανίας με καθηγητές του B. Koto και J. Rivniak. Το 1998 συνέχισε τις σπουδές του στην Σχολή Μουσικής και Υποκριτικής Guildhall με τον Y. Neaman. Έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως οι: C. Nielsen (Δανία), Lysenko (Ουκρανία) και Wronski (Πολωνία). Έχει πραγματοποιήσει περιοδείες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Έχει συμπράξει ως σολίστ με πολλές ορχήστρες (Συμφωνική Ορχήστρα της Ουκρανίας, Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου κ.ά.) και έχει δώσει ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο. Διδάσκει βιολί στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Ουκρανίας και είναι μέλος σε πολλές επιτροπές διεθνών διαγωνισμών και συνιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Διαγωνισμού Benjamin Britten στο Λονδίνο.

Roberto Gianola

Ο μαέστρος Roberto Gianola, θεωρείται ένας από τους πιο ελπιδοφόρους διευθυντές ορχήστρας της νέας γενιάς. Σε ηλικία μόλις 34 ετών, διηύθυνε στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες με περισσότερες από 50 ορχήστρες σε πολλές σημαντικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο. Έχει εξειδικευθεί στην όπερα και έχει διευθύνει σε όλη την Ιταλία πολύ σημαντικές όπερες όπως: Le Nozze di Figaro, Traviata, Nabucco, Rigoletto, Trovatore, Cavalleria Rusticana , Pagliacci, Adriana Lecouvreur, Barbiere di Siviglia, Carmen, Don Pasquale, Madama Butterfly, Tosca και Boheme. Συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως οι: C. Maria Giulini, Salvatore Accardo, Mstislav Leopoldovič Rostropovič, Umberto Benedetti Michelangeli, Mario Malagnini, György και Györiványi Rath.Τον Μάρτιο του 2019 θα κάνει το ντεμπούτο του στην διάσημη αίθουσα Smetana της Πράγας.

Τιμές εισιτηρίων
10 ευρώ, 5ευρώ (μειωμένο)