Skip to main content

Συναντήσεις Τσίπρα με Μπουτάρη και Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη

Τι θα βρεθεί στην ατζέντα των συζητήσεων του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης θα συναντηθεί αύριο ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να μιλήσει στο 2ο Thessaloniki Summit το οποίο ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr και οι δύο συναντήσεις θα γίνουν στο παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου στο Διοικητήριο.

Στην ατζέντα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάννη Μπουτάρη θα βρεθεί μεταξύ άλλων το θέμα της παραχώρησης του οικοπέδου του πρώην ορφανοτροφείου Μέγας Αλέξανδρος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση και συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου που είναι και η αρμόδια, φέρεται να αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Μπουτάρη να παραχωρηθεί το οικόπεδο στο δήμο Θεσσαλονίκης και σε αντάλλαγμα ο δήμος να παραχωρήσει στη Μητρόπολη έκταση δέκα στρεμμάτων στα Λουτρά Θέρμης προκειμένου να λειτουργήσει εκεί το ίδρυμα ανιάτων. Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο οικόπεδο είχε παραχωρηθεί αρχικά, τον Δεκέμβριο του 2011 στη Μητρόπολη υπό τον όρο ότι το αργότερο μέσα στην επόμενη πενταετία, δηλαδή έως το τέλος του 2016 θα λειτουργούσε εκεί το ίδρυμα ανιάτων.

Με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα ο πρωθυπουργός θα συζητήσει το θέμα της επιτάχυνσης υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τον προσδιορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής του περιφερειακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο διοργανώνει η κυβέρνηση, το θέμα της ανάδειξης των αρχαιοτήτων στην Αμφίπολη κ.ά.