Skip to main content

Συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες είχε ο Αναστασιάδης ενόψει διάσκεψης

Ο Κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την παρούσα κατάσταση στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.

Συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες είχε ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο ενημέρωσης για την επικείμενη διάσκεψη για την Κύπρο, που θα αρχίσει στις 28 Ιουνίου στην Ελβετία.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε σήμερα διαδοχικά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Σύμφωνα με αποψινή επίσημη ανακοίνωση στην Λευκωσία κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την παρούσα κατάσταση στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού καθώς και τις προκλήσεις που καλείται η νέα διάσκεψη να αντιμετωπίσει.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε «τη σημασία προόδου στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προοπτικές για πρόοδο, υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που η Τουρκία οφείλει να διαδραματίσει, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη πρόοδος στα κρίσιμα κεφάλαια ασφάλειας και εγγυήσεων».