Skip to main content

Συναντήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη με Κατάινεν, Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί

Αύριο, Πέμπτη, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και νωρίτερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Τζόζεφ Ντολ.

Γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, και έξι επιτρόπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε στις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος παρίστατο στο γεύμα. Στο τραπέζι κάθισαν, επίσης, οι Γκίντερ Ετιγκεν, Χρήστος Στυλιανίδης, Φιλ Χόγκαν, Κάρλος Μοέδας, και Μαρίγια Γκάμπριελ.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με μια σειρά από ευρωπαίους Επιτρόπους το σχέδιό μου για την Ελλάδα του μέλλοντος».

«Μίλησα για τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Πατρίδα μας. Και όταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις, μιλάμε πρωτίστως για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές και καλύτερες δουλειές, για τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για το πως το Δημόσιο θα γίνει πιο αποτελεσματικό προς όφελος των πολιτών», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε:

«Και σε αυτό το επίπεδο, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

 

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντά τον αντιπρόεδρο, Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ακολουθεί συνάντηση με τον επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον, Θαλάσσια Πολιτική και Αλιεία, Καρμένου Βέλα, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα της οικολογικής καταστροφής στον Σαρωνικό.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΝΔ θα έχει συζητήσεις με την κομματική οργάνωση και την ΟΝΝΕΔ Βρυξελλών.

Αύριο, Πέμπτη, θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και νωρίτερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Τζόζεφ Ντολ, και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 

 

 

 

 

 

,