Skip to main content

Συνάντηση Τσίπρα-Βούτσιτς στο Φόρουμ του Νταβός για το προσφυγικό

Συνάντηση στο Νταβός είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Σέρβο πρωθυπουργό, Αλεξάνταρ Βούτσιτς- Το Βελιγράδι αναμένεται να επισκεφθεί ο 'Ελληνας πρωθυπουργός

Συνάντηση είχαν ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, με τον 'Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός όπως αναφέρει με ανακοινωθέν της, η σερβική κυβέρνηση. Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τον φλέγον ζήτημα της προσφυγικής κρίσης ενώ όπως αποκάλυψε η κυβέρνηση της γείτονας χώρας ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί το Βελιγράδι.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε δήλωση του στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων «Τανγιούγκ», επισήμανε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του εξέθεσε απόψεις που μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προσφυγικού.

«Συζήτησα το θέμα με τον κ. Τσίπρα- αυτός έχει κάποιες δικές του ιδέες για την επίλυση της κρίσης και μόνο έτσι πιστεύει ότι θα αντιμετωπιστεί η κρίση. Αν θα τις αποδεχθεί η Τουρκία και κατά πόσο είναι υλοποιήσιμες, μένει να φανεί εγώ, πάντως, δεν είμαι πολύ αισιόδοξος». δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας. Ανέφερε δε ότι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί το Βελιγράδι και θα εξεταστεί από κοινού το θέμα, επανέλαβε ωστόσο την ανησυχία του για την εξέλιξη του προσφυγικού.