Skip to main content

Συνάντηση Τσίπρα με μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα είναι δίπλα στους «πιο άξιους πρεσβευτές του ελληνισμού», έδωσε ο πρωθυπουργός στα μέλη της ελληνικής κοινότητας.

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Κίεβο της Ουκρανίας, ενώ, νωρίτερα, είχε συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας.

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα είναι δίπλα στους «πιο άξιους πρεσβευτές του ελληνισμού», τόσο στις εύκολες, όσο και στις δύσκολες στιγμές, έδωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στους εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Ουκρανία, η οποία περνάει δύσκολες στιγμές λόγω της έντασης στην περιοχή.

«Η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε σήμερα είναι πολύ ουσιαστική, διότι η ελληνική κυβέρνηση, η Πολιτεία στο σύνολό της, η Ελλάδα, θέλει να σας δώσει ένα μήνυμα: Σας έχουμε στο μυαλό μας, δεν σας ξεχνάμε. Ξέρουμε ότι περνάτε δύσκολες στιγμές. Έχουμε, όμως, την πίστη ότι αυτές τις στιγμές θα τις ξεπεράσουμε όλοι μαζί. Έχετε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας. Δεν σας ξεχνάμε, ούτε στις δύσκολες, ούτε στις εύκολες στιγμές, πόσο μάλλον στις δύσκολες που περνάτε τώρα», σημείωσε.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την ελληνική κοινότητα στην Ουκρανία ως «μία πολύ σημαντική κοινότητα», και αυτό γιατί, όπως είπε, «παρότι βρίσκεστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα, κρατάτε τις παραδόσεις, τα ήθη, τα έθιμα, τις αξίες, την ελληνική γλώσσα ζωντανή. Για μας αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός συνοδεύτηκε από τον υπουργός Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και τον υφυπουργό, Τέρενς Κουίκ.