Skip to main content

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό

Τονίστηκε πως η λειτουργία του μετρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα ικανοποιήσει φόρτους που αντιστοιχούν σε κίνηση 100.000 ΙΧ.

Συνάντηση ενημέρωσης, κατάθεσης προτάσεων και ανταλλαγής απόψεων είχαν μέλη της Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων Κεντρικής Μακεδονίας με τον Πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ Γιάννη Μυλόπουλο στα γραφεία της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν οι Οικολόγοι σε ανακοίνωσή τους.

Ο συντονιστής της Περιφερειακής οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας Φίλιππος Γκανούλης και τα μέλη της Γραμματείας Κώστας Καραγιώργης και Ξενοφών Ζήσης επιβεβαίωσαν αρχικώς το ανακοινωμένο χρονοδιάγραμμα των έργων με ορίζοντα παράδοσης το έτος 2020. Ακόμη συζητήθηκαν αναλυτικά οι προτεινόμενες επεκτάσεις του μετρό προς την Καλαμαριά και προς τις Δυτικές συνοικίες της πόλης. Σε ότι αφορά τη κατασκευή των σταθμών Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας συζητήθηκε η πορεία και το χρονοδιάγραμμα της κατασκευής τους καθώς και τον αντίκτυπο στον συνολικό προϋπολογισμό του έργου. Επιπρόσθετα τονίστηκε πως η λειτουργία του μετρό στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα ικανοποιήσει φόρτους που αντιστοιχούν σε κίνηση 100.000 ΙΧ ενώ παράλληλα θα υπάρξει σημαντική μείωση εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα καθώς και άλλων αέριων ρύπων από την καύση υδρογονανθράκων. Ακόμη συζητήθηκαν θέματα όπως η μεταφορά ποδηλάτων και κατοικίδιων ζώων στους συρμούς του νέου μετρό Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρο της Αττικό Μετρό ΑΕ Γιάννης Μυλόπουλος τόνισε πως η υλοποίηση του έργου θα αλλάξει οριστικά την φυσιογνωμία της πόλης μεταβάλλοντας την αντίληψη του πολίτη γύρω από τις αστικές μετακινήσεις και την χρήση του ΙΧ. Παράλληλα στους σταθμούς Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας θα αναδεικνύεται η ιστορική φυσιογνωμία του κέντρου της πόλης σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα μνημεία, προτάσσοντας μια νέα ολοκληρωμένη ταυτότητα του Δημόσιου αστικού χώρου, ελκυστική στον επισκέπτη και τον πολίτη. Τέλος επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές η διάθεση για περαιτέρω συνεργασία και νέα συνάντηση.