Skip to main content

Συνάντηση της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» με τον πρόεδρο του ΟΛΘ

Ο πρόεδρος του ΟΛΘ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» για τα προβλήματα και τις προοπτικές του λιμανιού.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, Γιάννη Παντή, είχε το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπεία της δημοτικής κίνησης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» στα γραφεία της διοίκησης του ΟΛΘ.

Ο κ. Παντής ενημέρωσε για τα προβλήματα και τις προοπτικές που μπορούν να διαμορφωθούν για το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με στόχο την στρατηγική του ανάπτυξη. «Πρώτο ζήτημα της νέας κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός master plan που θα καλύπτει τις ανάγκες της οικονομίας της πόλης και της χώρας» σημείωσε ο κ. Παντής κατά την ενημέρωση του.

«Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης οφείλει να δίνει κοινωνικό μέρισμα στην πόλη και τους πολίτες της. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και η νέα διοίκηση του Λιμανιού» τόνισε ο Γ. Παντής.

Όσον αφορά την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για τα λιμάνια της χώρας, αλλά και για τη συζήτηση της πιθανής ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ, ο Γ. Παντής επανέλαβε ότι «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν είναι σε φάση ιδιωτικοποίησης. Όταν λήξει η διαπραγμάτευση θα δούμε την μεγάλη εικόνα. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε υπό ιδιωτικοποίηση».

Τέλος, για το εργασιακό κομμάτι του Λιμανιού ο κ. Πρόεδρος δήλωσε ότι «Θα εφαρμόσουμε κατά γράμμα την εργατική νομοθεσία, θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων του Λιμανιού, ενώ εξετάζουμε ένα νέο σύστημα ασφαλείας».

Από την πλευρά της η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, δήλωσε ότι «Είμαστε αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού. Η ανάπτυξη του λιμανιού πρέπει να σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης».

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα η κ. Καλφακάκου σημείωσε ότι «η Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη συμφωνεί με την λογική παροχής κοινωνικού μερίσματος προς τις συλλογικότητες και τους φορείς της πόλης, θα επιδιώξουμε αυτή την στρατηγική και θα καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις».