Skip to main content

Συνάντηση Μπουτάρη με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τους συμβασιούχους ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών

Συνάντηση στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τα σωματεία εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου θα έχει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει τους συμβασιούχους ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών που έχουν αρχίσει να «πολιορκούν» την πόλη.

Οι εργαζόμενοι αποδέχθηκαν την κλήση του δημάρχου και αποχώρησαν από τον ΣΜΑ του Φοίνικα, προκειμένου να παραβρεθούν στο δημαρχείο για τη σύσκεψη. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο αποκλεισμός που πραγματοποιούν στον Σταθμό δεν αίρεται και οι ίδιοι δηλώνουν έτοιμοι να εμποδίσουν την κατάθεση προσφορών.

Οι προσφορές για τον διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί θα πρέπει να πρωτοκολληθούν στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί κάποια προσφορά.

Οι συμβασιούχοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να κινηθούν οχήματα καθαριότητας με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας στους δρόμους της πόλης, εάν αποσυρθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη.

«Πρέπει να ξέρουν οι δημότες ότι οι ιδιωτικές υπηρεσίες θα είναι πολύ πιο ακριβές και πολύ χαμηλότερης ποιότητας», δήλωσε η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη και πρόσθεσε: «Μιλήσαμε το πρωί με τον δήμαρχο, ζητήσαμε να φύγουν τα ΜΑΤ και να αποσύρει τον διαγωνισμό και τότε θα συζητήσουμε κι εκείνος απάντησε πως πρέπει με κάποιον τρόπο να καθαρίσει η πόλη».