Skip to main content

Μαζί στο Κτηματολόγιο Μπουτάρης - Άνθιμος για το πρώην Ορφανοτροφείο

Επίσκεψη στο Κτηματολόγιο θα πραγματοποιήσουν αύριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Επίσκεψη στο Κτηματολόγιο θα πραγματοποιήσουν αύριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο Μητροπολίτης Άνθιμος για το θέμα του πρώην Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος».

Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, το θέμα είναι τελειωμένο και απομένει να συμφωνήσει ο Μητροπολίτης σε ποιο σημείο θα γίνει το θεραπευτικό ίδρυμα.  

«Η δεύτερη πρόταση, μετά τα Λουτρά, είναι να γίνει πάνω από τα νεκροταφεία Θέρμης, η οποία όμως ανήκει στο δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, αλλά και εκεί έχει πρόβλημα. Η τρίτη πρόταση είναι να γίνει κοντά στο 424 Στρατιωτικό, να γίνει εκεί το ιατρικό κέντρο, μαζί με τα άλλα νοσοκομεία. Θα πάμε αύριο να εξετάσουμε στο Κτηματολόγιο πως είναι η κατάσταση πάνω από τα νεκροταφεία της Θέρμης και εάν προκύψει εκεί μια συμφωνία με τον δήμο Πανοράματος», τόνισε ο δήμαρχος, σύμφωνα με τον οποίο το κέντρο ανιάτων θα εξυπηρετήσει πολλούς ανθρώπους.

Είχε προηγηθεί η κριτική του επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι από μια κάνει δηλώσεις ότι βρέθηκε λύση και την άλλη  αναιρεί τις αρχικές δηλώσεις.

«Κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης είναι εκτεθειμένοι στο ζήτημα με το Ορφανοτροφείο της Τούμπας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει».

Ο κ. Καλαφάτης θύμισε ότι «τη μία μέρα είχαμε δηλώσεις και διαβεβαιώσεις ότι “βρέθηκε λύση” και την επομένη κάποιοι έτρεχαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα», αναφερόμενος στην αρχική προφορική δήλωση του Δημάρχου και στη γραπτή που ακολούθησε. Για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπογράμμισε πως «τρεις φορές επιχείρησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος να επικοινωνήσει με το αρμόδιο υπουργειό υπουργείο και δεν πήρε απάντηση. Πέρασαν χρόνια απραγίας και το τι θα γινόταν έπρεπε να μπει σε νέα βάση».

Όσο για τη θέση της παράταξής του, ξεκαθάρισε ότι «απορρίπτουμε το παλιό πολιτικό στιλάκι να πάρουμε θέση αν θέλουμε ή το Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων που θέλει να ανεγείρει η Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, ή το πάρκο. Εμείς, είμαστε με τους δημότες. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους να έχουν πλήρη ενημέρωση για το θέμα αυτό. Είχε επικοινωνήσει ή δεν είχε επικοινωνήσει με τον Παναγιότατο ο δήμαρχος; Ποιος θα πληρώσει για την κατασκευή του πάρκου, αν όχι ο φορολογούμενος, αφού το Ίδρυμα σκοπεύει να το χρηματοδοτήσει η Μητρόπολη; Επαναλαμβάνω: Είμαστε με τους πολίτες της Τούμπας. Θέλουμε και το ίδρυμα να κατασκευαστεί και πάρκο να γίνει και για ΑμεΑ και για τα υπόλοιπα παιδιά».