Skip to main content

Συνάντηση Μητσοτάκη - Γιούνκερ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες

Σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν και τους επιτρόπους που πρόσκεινται στο ΕΛΚ.

Στις Βρυξέλλες για διήμερη επίσκεψη βρίσκεται, εν όψει της αυριανής συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα έχει αύριο και τετ α τετ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σήμερα είχε γεύμα εργασίας με τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν και τους επιτρόπους Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γκίντερ Έτιγκερ, Χρήστο Στυλιανίδη, Φιλ Χόγκαν, Κάρλος Μοέντας και Μαρίγια Γκάμπριελ, που πρόσκεινται στο ΕΛΚ.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρο της Επιτροπής, υπεύθυνο για ζητήματα Ευρώ και Κοινωνικού Διαλόγου, με τον επίτροπο για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, με τον επίτροπο για το Περιβάλλον, τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία, Καρμένου Βέλα, ενώ το βράδυ θα λάβει μέρος σε συνάντηση με τα μέλη της Ν.Δ. στις Βρυξέλλες.

Η αυριανή ημέρα θα ξεκινήσει με συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Ζοζέφ Ντολ, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί, για περίπου μισή ώρα, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Το πρόγραμμα της επίσκεψης θα κλείσει με τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να συναντηθεί με τους ομολόγους του από την Ιρλανδία και τη Μάλτα.