Skip to main content

Συνάντηση με Τσίπρα θέλουν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης

Οι δήμαρχοι θέτουν θέμα συνάντησης τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην 82η ΔΕΘ θα επιδιώξουν οι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου εάν κληθούν σε συνάντηση από τον πρωθυπουργό θα ανταποκριθούν και θα παραστούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δήμαρχοι θέτουν θέμα συνάντησης τόσο με τον κ. Τσίπρα όσο και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

«Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται και απαιτούμε να έχουν συνάντηση με τους φορείς και τους δημάρχους. Κερδισμένοι θα βγουν και αυτοί και οι πολίτες εφόσον δρομολογηθούν λύσεις», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως υπογραμμίστηκε και από τους δύο, ήδη εχουν τεθεί τα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στον πρωθυπουργό τον περασμένο Δεκέμβριο στο ΥΜΑΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Κυρίζογλου, πρόκειται για τα προβλήματα της σχολικής στέγης, των σχολικών γευμάτων και άλλων ανοιχτών ζητημάτων. Επίσης οι δήμαρχοι ζητούν οι δήμοι να αναλάβουν τη διαχείριση του ΕΣΠΑ που αφορά την Τoπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον Σίμο Δανιηλίδη, τελευταία συνάντηση των δημάρχων στη Θεσσαλονίκη έγινε το 2004 με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή και τότε είχε διακοπεί λογω της πτώσης του σινούκ.