Skip to main content

Συνάντηση με τους πρυτάνεις ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ είχε κλιμάκιο της ΝΔ

Ενημερώθηκαν για τα θέματα που απασχολούν τα δύο πανεπιστήμια, καθώς και για τις δυνατότητες διεύρυνσης του ρόλου τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Ελλάδα οφείλει να επενδύσει στην εξωστρέφεια και αιχμή του δόρατος είναι τα πανεπιστήμιά μας, δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, μετά τις συναντήσεις που είχε, ως επικεφαλής κλιμακίου του κόμματος, με τους πρυτάνεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Περικλή Μήτκα και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέα Ζαπράνη.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα μέλη του κλιμακίου της ΝΔ ενημερώθηκαν για τα θέματα που απασχολούν τα δύο πανεπιστήμια, καθώς και για τις δυνατότητες διεύρυνσης του ρόλου τους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων, ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε: «Η χειμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα οφείλει να επενδύσει στην εξωστρέφεια. Αιχμή του δόρατος τα πανεπιστήμιά μας!

Ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, αντί να στέλνουμε τα παιδιά μας να σπουδάζουν στην Πρίστινα, τη Σόφια και το Βελιγράδι, αντιστρέφοντας το ρεύμα, μπορούμε να φέρουμε τα παιδιά από την Πρίστινα, τα Σκόπια, τα Τίρανα, το Βουκουρέστι, τη Σόφια και το Βελιγράδι να σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις του βορειοελλαδικού χώρου».