Skip to main content

Στα κάγκελα οι δήμαρχοι της Β. Ελλάδας για τα νέα διόδια στην Εγνατία

Σύσκεψη πραγματοποίησαν στην Καβάλα δήμαρχοι για τα 38 νέα διόδια που θα εγκατασταθούν στην Εγνατία Οδό - Ποια είναι τα αιτήματά τους.

Την έντονη αντίδραση δημάρχων της Βορείου Ελλάδας προκάλεσε η εγκατάσταση 38 νέων διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Συγκεκριμένα, δήμαρχοι και εκπρόσωποι δήμων πραγματοποίησαν σύσκεψη σήμερα το απόγευμα στην Καβάλα ώστε να συντονίσουν τις κινήσεις τους και να προγραμματίσουν τα επόμενα βήματα τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα, στο Kavala Portal, οι πρόεδοι των τεσσάρων ΠΕΔ της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να του εκφράσουν τα αιτήματα τους.

Τα αιτήματα αυτά είναι η άμεση λειτουργία των αναλογικών διοδίων, η επαναδιαπραγμάτευση της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και η μείωση των διοδίων.

Ακόμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της δημάρχου, δεν αποκλείεται οι δήμαρχοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη για το θέμα.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι σε 15 ημέρες θα ξανασυναντηθούν όλοι ενδιαφερόμενοι δήμαρχοι ώστε να συζητήσουν εκ νέου το ζήτημα.

Το παρών έδωσαν στη συνάντηση η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Παγγαίου Κώστας Γάκης, ο δήμαρχος Αμφίπολης Κώστας Μελίτος, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, ο πρόεδρος του ΔΣ Ιωαννιτών Γιώργος Παπαδιώτης, ο δήμαρχος Βοΐου-Σιάτιστας Δημήτρης Λαμπρόπουλος και ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας

Η σύσκεψη διήρκεσε περίπου μία ώρα και ήταν κλειστή για τα τοπικά ΜΜΕ.

Η αντίδραση αυτή των δημάρχων έρχεται να προστεθεί σε μια αλύσιδα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η εγκατάσταση 38 ακόμα διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χαρακτήρισε αντιαναπτυξιακή και απαράδεκτη την απόφαση για τη λειτουργία των νέων σταθμών διοδίων και κάλεσε την κυβέρνηση να την επεναξετάσει (δείτε εδώ).

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε μάλιστα την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αλλαγή της σχετικής απόφασης, μέσω σύσκεψης των τεσσάρων Περιφερειαρχών της Βόρειας Ελλάδας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 14:00, στην έδρα της ΠΚΜ.

Στο ίδιο κλίμα, τόσο ο δήμαρχος Παιονίας όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς απέστειλαν επιστολές στους Τσακαλώτο και Σπίρτζη μιλώντας για αρνητικές συνέπειες που θα έχουν τα νέα διόδια στις τοπικές κοινωνίες (δείτε εδώ).